Volledig scherm
De handbalsters van Havana in betere tijden, na het kampioenschap. © David van Haren

Handbalsters Havana degraderen na nederlaag tegen concurrent

DOETINCHEM - De handbalsters van Havana zijn door een 23-20 nederlaag tegen directe concurrent Artemis’15 gedegradeerd uit de eerste klasse A. De Nijmeegsen hadden een overwinning nodig om uitzicht te houden op lijfsbehoud, maar in de slotfase gaf de ploeg van coach Stef Bosgoed een resultaat uit handen.

De degradatie kan alleen nog afgewend worden als er door teams die zich terugtrekken plekken over blijven in de eerste klasse. ,,Daar moeten we dan maar op hopen, maar verder rest ons niets anders dan onze plicht doen in de laatste twee wedstrijden”, sprak Bosgoed. ,,Het was heel jammer, want het zag er lange tijd naar uit dat we zouden gaan winnen.”

De Wijchense handballers van The Flyers en hun concurrenten van Havana hebben geen fout gemaakt in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse A. Lijstaanvoerder The Flyers won met 27-25 bij Huissen 2, terwijl Havana afrekende met hekkensluiter Erica ‘76: 34-24. De Nijmegenaren hebben nog één wedstrijd tegoed, waarna de laatste wedstrijd tussen beide ploegen de beslissing zal brengen. Als Havana de inhaalwedstrijd tegen Huissen 2 wint heeft het aan een gelijkspel tegen The Flyers genoeg om de titel binnen te halen.

Hastu, de Nijmeegse tweededivisionist, ging met ruime cijfers onderuit tegen U.S. de nummer twee van de ranglijst: 34-20. De Nijmeegse studenten konden niet stunten tegen de Amsterdammers, die nog in de race zijn om kampioen te worden in de tweede divisie. Hastu blijft daardoor op de achtste plek steken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport