Volledig scherm
Voor Rapiditas is Wesley Koolhof in actie. © Bert Beelen

Handhaving Rapiditas komt aan op de laatste speelronde

NIJMEGEN - Rapiditas is één ronde voor het einde nog niet veilig in de eredivisie gemengd. De Nijmeegse tennissers gingen dinsdag onderuit tegen Zandvoort (2-6) en hebben nu één punt voorsprong op hekkensluiter Salland (14 om 13).

Alleen de nummer laatst degradeert uit de hoogste Nederlandse clubcompetitie bij het tennis. Rapiditas moet donderdag bij Leeuwenbergh in Den Haag nog een seizoen eredivisie zien veilig te stellen. De Nijmeegse formatie is bezig aan het zede jaar op rij in de topliga.

Twee nieuwe spelers

De ploeg van coaches Wouter Kropman en Marco Kroes speelde tegen Zandvoort met twee nieuwe spelers. De Russin Polina Leykina kwam voor het eerst dit seizoen in actie. Ze verloor haar enkelduel van Quirine Lemoine (2-6, 6-7) en ging in de dubbel met Eva Wacanno onderuit tegen Danielle Harmsen en Arianne Hartono: 1-6, 2-6.

Ook Miliaan Niesten en Mick Veldheer gingen onderuit voor Rapiditas, zij speelden alleen een enkelduel. Chayenne Ewijk haalde wel een punt binnen, zij won van Cindy Burger: 7-6, 6-2. Ze ging later met Sidney de Boer onderuit in de gemixte dubbel. Wacanno en Wesley Koolhof wonnen wel in de gemixte dubbel, het tweede punt voor Rapiditas.

Koolhof deed voor het eerst mee na zijn uitschakeling op Roland Garros. De dubbelspecialist uit Duiven (nummer 25 op de wereldranglijst) kwam nog niet in actie voor Rapiditas dit seizoen. Hij verloor de dubbel met Sidney de Boer van Zandvoort-spelers. Scott Griekspoor en Yannick Mertens.    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport