Volledig scherm
Hastu-speler Bart Huijs op archiefbeeld © David van Haren

Hastu is toe aan een pittig gesprek

DEN HAAG - De handballers van Hastu verloren zaterdag in Den Haag met 33-28 van WHC-Hercules 2 en staan in de tweede divisie A nu vier punten achter koploper Unitas.

Volgens Bart Huijs is het laatste woord over de nederlaag nog niet gezegd. De Nijmeegse handballers waren volgens de aanvoerder mentaal niet sterk genoeg. ,,We kwamen vaak in ondertal door tijdstraffen. We waren te veel met de scheidsrechters bezig, hadden dit anders moeten oplossen. Daar moeten we het met elkaar over hebben.”

Huijs baalde van het verlies. ,,We wilden mee blijven doen om het kampioenschap. Ze liepen te makkelijk uit, kwamen zelfs zeven punten voor. Dat had anders kunnen lopen, als wij onze koppen niet hadden laten hangen.”

Hoofdklasser The Flyers won de degradatiekraker bij United Breda/Orion: 24-25. Trainer Peter van der Vloet was blij met de overwinning van de Wijchenaren. ,,We hadden erg veel moeite met het hars (plaksel aan de bal, red.), omdat dat in onze zaal verboden is”, zei de trainer. ,,Maar toen we er eenmaal een beetje aan gewend waren, speelden we onszelf onder hun druk vandaan.”

De gepromoveerde ploeg heeft nu vier punten voorsprong (2 om 6) op de hekkensluiter uit Breda.

Havana blijft de ongenaakbare koploper van de eerste klasse A. De Nijmeegse equipe won bij Huissen/DFS Arnhem 2 (17-23) en is na de uitzege nog steeds ongeslagen. Speler Frank Janssen: ,,Andere ploegen zijn erop gebrand om in de tweede seizoens­helft van ons te winnen, dus dan is het lekker om het nieuwe jaar meteen zo te beginnen.”

Regiosport