Hastu is volstrekt kansloos in bekerkraker tegen topclub Lions

NIJMEGEN - Hastu is zoals verwacht uitgeschakeld in de achtste finales van het bekertoernooi. De handbalformatie uit Nijmegen was dinsdagavond volstrekt kansloos tegen topclub Lions: 13-54.

Volledig scherm
Lions breekt weer door de defensie van Hastu. De Nijmeegse studentenploeg was kansloos in de beker tegen de topploeg. © David van Haren

Een sensatie voor de Nijmeegse handballers zat er geen moment in. Dat Hastu vanaf de eerste minuut weinig in had te brengen was volgens verwachting. Lions is een absolute topploeg uit de BENE-league, de Belgisch-Nederlandse topliga. Hastu speelt vier niveaus lager in de tweede divisie. De Limburgers hebben drie Nederlandse internationals en de ploeg won de Nederlandse beker in 2015, 2016 en 2017.

Alle dertien punten van de Nijmegenaren werden dan ook uitbundig gevierd door de toeschouwers, in de bomvolle sporthal van het Radboud Sportcentrum van de universiteit. Elke redding van de keepers Thomas Crezee en Jan-Willem Takke werd door het publiek begeleid met een luid applaus.

Voor Hastu-speler Seelen was het duel tegen de grootmacht uit Limburg speciaal. De 30-jarige hoekspeler is normaal actief in het tweede team van Hastu, in de tweede klasse. Seelen groeide op in Sittard en begon met handballen bij Sittardia, een van de drie dochterverenigingen van topploeg Lions.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport