Volledig scherm
Hastu op archiefbeeld. © David van Haren

Hastu keldert na offday bij Reehorst

EDE - Hastu is zaterdag van de eerste naar de vijfde plaats gezakt in de tweede divisie D. De Nijmeegse handballers kenden een offday bij Reehorst in Ede: 33-28.

,,Dit is klote”, zei Hastu-doelman Jan-Willem Takke. ,,Bij vlagen werden we zoek gespeeld, dus wat dat betreft kan ik de tegenstander alleen maar een compliment geven.”

Hastu stond in de tweede helft zelfs even met drie man, vanwege de vele tijdstraffen die de ploeg kreeg. ,,Met de stand waren we nog niet echt bezig, het is nog vroeg in het seizoen.”

De Nijmeegse formatie is woensdag de tegenstander van The Flyers in het landelijke bekertoernooi. De Wijchense hoofdklasser kende bij PSV in Eindhoven een sterke generale repetitie, maar verloor wel van de koploper: 23-22.

,,Voor rust toonden we nog te veel respect, maar daarna kropen we steeds dichterbij”, zei coach Peter van der Vloet. ,,Zij spelen tactisch, wij gingen niet mee in hun aanvalsspel. Dat viel de tegenstander zwaar.”

Havana versloeg zondag in Nijmegen met pijn en moeite Zwolle: 22-21. Sef van Bilsen maakte dertig seconden voor tijd de winnende treffer, de eersteklasser blijft daardoor ongeslagen. Speler Frank Janssen: ,,Als we deze reeks voort willen zetten, moet het beter.”    

Regiosport