Volledig scherm
Beeld van Hastu-Tonegido eerder dit seizoen. © David van Haren

Hastu kijkt uit naar topduel in beker ondanks personele problemen

HIPPOLYTUSHOEF - De handballers van Hastu gingen zondag onderuit bij Tonegido in Hippolytushoef: 27-25. De Nijmeegse tweededivisionist stond met de rust met 11-13 voor, maar beschikte door blessureleed maar over twee wissels. ,,Dat is te weinig op dit niveau”, zei coach Guido van Erp. ,,In de eindfase was de energie op.”

Hastu verloor voor de derde keer op rij en zakte naar de zesde plaats. De Nijmegenaren spelen dinsdag in de achtste finale van het landelijke bekertoernooi tegen topclub Limburg Lions. ,,Dat is een mooie uitdaging. We winnen de beker toch niet, dus dan is zo’n duel op het palmares het leukste.”

The Flyers won in de eerste klasse A van Heeten: 32-25. De Wijchenaren verloren pas twee keer dit seizoen en staan tweede. De club heeft één wedstrijd meer gespeeld dan koploper Havana, beide teams hebben 28 punten.

De Nijmeegse competitiegenoot Havana bleef aan kop doordat tegenstander Quintus een penalty miste in de allerlaatste seconden van het duel zaterdag: 21-20. ,,De scheidsrechter vergat twee keer een doelpunt aan ons toe te kennen”, zei speler Frank Janssen. ,,Daardoor werd het onnodig spannend. Onze doelman Jos Delissen blonk uit in de tweede helft.”

De vrouwen van Havana pakte in de eerste klasse A twee punten belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De Nijmeegsen waren thuis te sterk voor LHC: 24-20. Het team blijft wel op een degradatieplek (elfde). ,,Dit zijn bonuspunten tegen een tegenstander die op papier sterker is”, zei trainer Stef Bosgoed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport