Volledig scherm
De spelers van Hastu (geel shirt) gaan na de nederlaag op de foto met de spelers van Volendam. © DG

Hastu laat topploeg Volendam zweten in beker

NIJMEGEN - Hastu liet Volendam zweten in de achtste finale van het nationale bekertoernooi. Een stunt tegen de topploeg bleef dinsdagavond uit voor de Nijmeegse studentenploeg: 14-35.

,,Ik heb van iedere minuut genoten”, zei de 26-jarige Marc Oomen van Hastu naderhand. ,,Er was zóveel publiek. En al die toeschouwers kwamen voor ons. Ze moesten ook nog entree betalen, dus dan hebben wij als spelers de plicht er een feestje van te maken. Ik denk dat dat gelukt is. We hebben gedurfd gespeeld.”

Sterkste team

Volendam speelt in de BENE-League, de topliga van Nederland en België en drie niveaus hoger dan de tweede divisie waarin Hastu uitkomt. Toch liet de zevenvoudig landskampioen niks aan het toeval over. De Noord-Hollandse ploeg spaarde de topspelers pas in de tweede helft.

,,Dat is een compliment voor ons. Quintus (vorig seizoen in de beker, GD) kwam wel met een B-team, daarom vond ik dit een stuk leuker. Natuurlijk hoop je op een stunt. Maar als dat er niet inzit, is het mooi als je toch wat tegenstand kunt bieden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport