Hastu straalt na uitschakeling in beker tegen topploeg Volendam

NIJMEGEN - Voor de vijfde keer op rij stonden de Nijmeegse handballers van Hastu dinsdagavond in de achtste finale van het nationale bekertoernooi. En voor de vijfde keer op rij strandde de studentenploeg. Volendam was gisteravond in het Gymnasion te sterk: 23-42.

Hastu beleefde daarmee een déjà vu, maar het enthousiasme was er niet minder om bij de tweededivisionist. Volendam is een topploeg met Nederlandse internationals in het team. De zevenvoudig landskampioen én bekerhouder speelt in de BeNe-League, vier niveaus hoger dan de Nijmegenaren.

Volendam stroomde deze bekerronde pas in, Hastu won twee voorrondes en een regiofinale om überhaupt opnieuw een tegenstander van formaat te loten. In eerdere jaren kwamen op die manier DFS Arnhem, Quintus, Volendam (in 2018 al eerder een keer de tegenstander) en Limburg Lions al langs in Nijmegen.

Cupfighter

Hastu had speciale inloopshirts laten bedrukken om het bekersucces van de afgelopen jaren te benadrukken. De term ‘cupfighters’ en een grote ster prijkten op de rug van de spelers tijdens de warming-up. De zaal zat afgeladen vol, net als tijdens de eerdere topaffiches. Met een trommel en veel gezang werd de thuisploeg aangemoedigd. Ondanks het verlies stapten de handballers stralend van het veld.

Hastu kon Volendam één helft bijbenen. Met de aanvoerder van Oranje Gerrie Eijlers op doel (vorige maand nog actief op het EK) bij de gasten scoorde de thuisploeg toch regelmatig. Pas toen coach Leon Stoffels zijn basisteam wisselde, sloeg Volendam toe en liep het sterrenensemble uit naar een onoverbrugbaar gat. Hastu kan zich daardoor richten op de competitie, waarin meespeelt om de titel in de tweede divisie. 

Hastu belaagt het doel van topploeg Volendam.
Volledig scherm
Hastu belaagt het doel van topploeg Volendam. © Flip Franssen

Regiosport