Hastu op archiefbeeld.
Volledig scherm
Hastu op archiefbeeld. © David van Haren

Hastu verovert koppositie na afrekening met angstgegner

NIJMEGEN - De handballers van Hastu hebben zondag de macht gegrepen in de tweede divisie D. De Nijmeegse formatie won thuis van het daarvoor nog ongeslagen Unitas: 31-19.

De ploeg uit Rolde gold de laatste twee seizoenen als angstgegner voor de thuisploeg. ,,We hebben één keer gelijkgespeeld, verder alleen verloren”, zei Hastu-goalie Jan-Willem Takke. ,,Daarom is het fijn dat het uitgerekend nu wel lukt. Want dit was voor ons een hele belangrijke wedstrijd.”

Hoofdklasser The Flyers won zaterdag in Wijchen van Bevo 3: 28-24. Het was de tweede zege in vijf duels voor de thuisploeg, vorig seizoen gepromoveerd. Coach Peter van der Vloet had tegen het reserveteam van de topploeg uit het Limburgse Panningen de beschikking over Berry Geurts, Richard Bels en Stefan Hermans. De drie spelers zwaaiden na de promotie vorig seizoen af.

Van der Vloet: ,,Ze spelen in het tweede team, maar daar is de uitdaging niet groot. Ze twijfelen over een eventuele terugkeer. Wij zitten krap, maar ze moeten dan wel komen trainen.” De overwinning kwam na vijf nederlagen op rij op het juiste moment. ,,Dit hadden we nodig.”

Havana won met ruime cijfers bij UGHV 2 in Ulft: 18-33. De eersteklasser uit Nijmegen gaat ongeslagen aan kop. Speler Tom de Munnik kreeg in de slotfase rood. Hij had drie tijdstraffen gekregen. Handballer Frank Janssen: ,,Het was een makkelijke middag voor ons. We hebben nu de zwakkere broeders gehad en worden de komende weken echt getest.”     

Regiosport