Volledig scherm
Havana op archiefbeeld. © David van Haren

Havana draait warm voor topper tegen ‘beren’ van Quintus

LENT - De handballers van Havana hebben met de thuisoverwinning op Blauw Wit (35-22) een goede generale repetitie gehad voor de topper van aanstaande zondag. De Nijmeegse koploper van de eerste klasse A gaat dan op bezoek bij topteam Quintus.

,,Eigenlijk hebben we maar twee echte tegenstanders dit seizoen: Quintus en Cabezota”, zei speler Tom de Munnik. De routinier is beducht op de concurrent. ,,Ze zijn fysiek sterk. Beren zijn het, met handen als kolenschoppen. Als de os ziek is, gaan ze zelf voor de kar staan. Dat werk.”

Havana is na negen duels de foutloze koploper. Promotie lonkt. De Munnik: ,,Voor de vereniging zou dat goed zijn. We blijven langzaam groeien. Tegen Blauw Wit zaten er bij onze wedstrijd ouders met kinderen op de tribune. Heel gaaf. Met een klein cluppie hebben we Havana opgebouwd. Dat we nu zo’n verenigingsgevoel hebben, maakt me heel erg trots.”

Hastu verloor in de tweede divisie A van het laaggeklasseerde NHC: 20-21. ,,Aanvallend en in de dekking ging het niet goed”, zei trainer Leon Stoffels. ,,We deden niet, wat we moesten doen.”

Na het duel volgde een goed gesprek. ,,Trainen moet meer prioriteit krijgen. Je speelt zoals je traint. Maar zoals een van de spelers opmerkte: het is lastig trainen als je maatje er niet is. Een aantal jongens is net begonnen met werken, dat combineren met handballen is soms ingewikkeld. Maar laten we het ook niet overdrijven. We staan nog vierde, er is geen vuiltje aan de lucht.”

The Flyers leed de vijfde nederlaag op rij in de hoofdklasse B. Middenmoter Blerick was zaterdag te sterk voor de Wijchense formatie: 17-24. De gepromoveerde ploeg van coach Peter van der Vloet staat één duel voor de winterstop op de tiende plek.

Regiosport