Volledig scherm
Archiefbeeld van Havana. © David van Haren

Havana wint stadsderby van ‘moedervereniging’

NIJMEGEN - Havana verpulverde zondag in de stadsderby Hastu 2: 16-34. Een bijzondere zege voor de Nijmeegse eersteklasser, want Havana kwam in 2015 voort uit de studentenhandbalclub. Alle spelers die meededen bij thuisploeg, hebben een verleden bij de opponent.

,,Daarom wilden we per se dit duel winnen”, zei Havana-speler Tom de Munnik. ,,Er stond spanning op, maar in de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we ook plezier moesten hebben. Toen begon het te lopen.”

Tim van Kempen (vorig seizoen nog Hastu-speler) was uitblinker met tien goals.

De handballers van Hastu zegevierden thuis tegen HVC: 23-14. Doelman Jan-Willem Takke keepte de hele wedstrijd bij de tweededivisionist en kreeg relatief weinig tegendoelpunten te verwerken. ,,Het scoren ging moeizaam, maar dat compenseerden we met een goede dekking.”

Een gehavend The Flyers verloor zaterdag in Wijchen van Gemini: 20-31. Bij de hoofdklasser kreeg Lars van Beuningen een rode kaart. In het handbal mag een weggestuurde speler worden vervangen, maar door onvoldoende wissels speelde de thuisploeg lange tijd met een man minder. Coach Peter van der Vloet accepteerde het verlies gelaten. ,,We weten dat we een smalle selectie hebben, als er dan een paar niet kunnen komen we in de problemen.”           

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport