Volledig scherm
De tennissers van Lewabo vieren de titel. © Louise Arnoldussen

Historisch kampioenschap voor tennissers Lewabo

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - De tennissers van Lewabo zijn zondag voor het eerst in de historie kampioen geworden in de eredivisie. De ploeg uit Beneden-Leeuwen zette Nieuwerkerk en Suthwalda tijdens het finaleweekend zonder problemen aan de kant (4-0 en 5-1).

Het finaleweekend begon zaterdag met een overtuigende overwinning van 4-0 op de huidig landskampioen Nieuwerkerk. Dezelfde vier namen als in de finale toonden zich in hun enkelpartijen onverslaanbaar, waardoor de dubbels niet meer gespeeld hoefden te worden.

Tweede wedstrijd

Suthwalda bood zondag iets meer weerstand. Thiemo de Bakker (6-2, 6-1), Justin Eleveld (6-4, 6-4) en Stefan Wauters (3-6, 6-1, 6-2) wonnen op het sportpark van TC Nieuwerkerk. Alleen Jesper de Jong (4-6, 5-7) verloor zijn enkelpartij. Met een 3-1 voorsprong ging Lewabo de twee slotpartijen in.

Het winnen van twee sets was daarin voldoende voor de eerste titel in de eredivisie ooit. Maar dat werden twee punten. Beiden partijen moesten helemaal uitgespeeld worden. Sander Gillé won samen met De Jong (6-4, 6-4) en De Bakker pakte het laatste punt samen met Eleveld (5-7, 6-2, 10-4).

‘Speciaal gevoel’

Coach Björn Graven was zes jaar geleden bij de oprichting van het eerste mannenteam van Lewabo. Zondag zag hij zijn ploeg, die voor het derde jaar op rij in de eredivisie speelt, voor het eerst landskampioen worden. ,,Dit voelt zo speciaal. We hebben gewoon allemaal zo’n goede klik met elkaar. Als Stefan Wauters, die vandaag echt piekte in zijn wedstrijd, me dan omhelst nadat we hebben gewonnen word ik wel even emotioneel’’, vertelde de coach na afloop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport