Volledig scherm
De hockeysters van Beuningen zijn kampioen in de eerste klasse D © dG

Historische promotie hockeysters Beuningen door titel in de eerste klasse D

APELDOORN - De hockeysters van Beuningen zijn kampioen in de eerste klasse D. De koploper versloeg zondag hekkensluiter Apeldoorn (1-3) en hield zodoende concurrent GCHC onder zich. Beuningen promoveert door de overwinning voor het eerst in de geschiedenis naar de overgangsklasse, het derde niveau van Nederland.

,,Ongelooflijk, dit is echt fantastisch voor de club”, zei coach Joost Alkemade na afloop. ,,Het kampioenschap was nooit een doel. We hebben dit seizoen een jong en smal team. In de winterstop stonden we zelfs acht punten achter op de koploper. Dat we het geflikt hebben, is geweldig. We gaan vanavond heel dronken worden.”

Na een zenuwachtig begin van de wedstrijd opende uitgerekend Willemijn in den Bosch na twintig minuten de score. Zij stopt na elf seizoenen in het eerste team van Beuningen. Nog voor rust brachten Maxime Sleijffers en Ankie Hendrikson de stand op 0-3, waardoor de titel al zo goed als binnen was. Na rust maakte Apeldoorn nog 1-3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport