Volledig scherm
Beeld uit het duel tussen Beuningen en Deventer vorig seizoen. © David van Haren

Hockeyclub Beuningen baalt: geen derby’s in debuutjaar

BEUNINGEN - De hockeysters van Beuningen balen van de indeling van de competitie. De debutant in de overgangsklasse speelt komend jaar geen derby’s omdat streekgenoten Union en QZ in een andere poule zijn geplaatst.

Beuningen maakt haar entree in de overgangsklasse A, de Nijmeegse ploegen Union en QZ zitten in de overgangsklasse B. ,,Deze indeling is heel jammer, omdat we op duels met Union en QZ hoopten”, zegt coach Joost Alkemade.

Fysieke uitdaging

,,Ik denk ook dat ze bij Union blij zijn dat we niet tegen ze spelen. Wij hadden dan heel vrijuit kunnen hockeyen.” Alkemade noemt nu Push als de mooiste opponent. De club uit Breda, gedegradeerd uit de promotieklasse, speelde enkele jaren geleden nog op het hoogste niveau, in de hoofdklasse. 

,,Voor ons wordt de overgangsklasse met name fysiek een uitdaging, ook omdat dit niveau voor al mijn speelsters nieuw is. Bovendien ben ik benieuwd hoe we reageren op de nieuwe regio waarin we spelen."

Bekende opponent

In de promotieklasse A spelen de vrouwen van NMHC weer tegen Groningen. De gedegradeerde club uit het hoge noorden stond drie jaar geleden promotie naar de hoofdklasse nog in de weg voor de Nijmeegse equipe. NMHC treft verder onder meer Klein Zwitserland en Rotterdam. 

Ook Apeliotes staat voor verre uitwedstrijden. De Nijmeegse studentes spelen in de eerste klasse D tegen clubs uit Groningen en Heerenveen.

De mannen van Union blijven actief in de overgangsklasse A, de competitie waar de ploeg van coach Erik Verzijden zich net voor het einde van afgelopen seizoen in handhaafde. 

De hockeyers van NMHC spelen komend seizoen in dezelfde klasse als vorig jaar. In de promotieklasse A treffen zij onder meer het gedegradeerde SCHC, Laren en Schaerweijde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport