Volledig scherm
PREMIUM
Hockeycoach Marc Slaats. © Marc Slaats

Hockeyclubs worstelen met invoering vier kwarten

NIJMEGEN - Onrust in de hockey- sport. Wedstrijden worden vanaf nu niet meer in twee helften, maar in vier kwarten afgewerkt. ,,Duels lopen gigantisch uit.’’

Daar waar decennialang hockeyduels in twee helften van 35 minuten werden gespeeld, moeten alle hockeyers vanaf dit seizoen vier keer 17,5 minuut aan de bak. Na het eerste en derde kwart is een pauze van maximaal twee minuten ingelast. De rust na het tweede kwart bedraagt vijf minuten.

Doel is ‘onder meer de snelheid en intensiteit van het spel te verbeteren’, meldde de internationale hockeyfederatie FIH tijdens de invoering in het internationale hockey vijf jaar geleden. De Nederlandse hockeybond is aangesloten bij de FIH en daarmee verplicht de regelwijziging nu overal door te voeren. Hoewel in Nederland aan de speeltijd niet is gesleuteld, heeft de verandering grote gevolgen voor de clubs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport