Joost Alkemade, coach van Beuningen.
Volledig scherm
Joost Alkemade, coach van Beuningen. © David van Haren

Hockeycoaches vrezen dat competitie opnieuw lang stilligt

NIJMEGEN - Eén duel heeft de tweede seizoens­helft mogen duren voor de hockeyers. Nadat vorig weekeinde de competities werden hervat, ligt het seizoen nu opnieuw stil. Ditmaal door het coronavirus.

Erik Verzijden, coach van de mannen van Union, heeft begrip voor het besluit van de overheid en de Nederlandse hockeybond om de sport stil te leggen.

,,Geen discussie over mogelijk’’, zegt de oefenmeester. ,,Wij hadden zelf de afgelopen tijd al vier spelers met koorts en keelpijn én een paar jongens, onder wie ikzelf, die uit Brabant komen. Dat dit zou gebeuren, was te verwachten en is de enige juiste keuze.’’

Twijfels

Vooralsnog ligt het hockey, net als andere sporten, tot eind maart stil. Maar Verzijden heeft er een hard hoofd in dat zijn team in april het veld weer op gaat: ,,Ze moeten eind maart maar eens zien te halen met de hervatting. Ik heb mijn twijfels.’’

Joost Alkemade, coach van de hockeysters van Beuningen, denkt er hetzelfde over. ,,Wij spelen liever vandaag weer dan morgen, maar je hebt er geen invloed op. Ik denk dat de competitie nog langer stil zal liggen.”

Ook Alkemade respecteert de beslissing van de bond. ,,Ik heb er nul verstand van. Ik ga gewoon mee met wat er wordt gezegd. Er wordt dus ook niks meer gedaan op de club.” Ook bij Union is het stil op het sportpark. ,,Niemand komt hier het terrein op’’, zegt Verzijden.

Regiosport