Hockeyderby in bekertoernooi

NIJMEGEN - De hockeysters van Union zijn in de eerste ronde van de Gold Cup thuis gekoppeld aan Nijmegen. Dat heeft de loting gisteren bepaald. 

De ploegen kwamen elkaar vorig jaar ook tegen in het bekertoernooi, toen won NMHC met 2-1. De vrouwen van QZ reizen dezelfde dag, op 19 september, af naar Zwolle. De hockeysters van Beuningen – afgelopen zomer gepromoveerd naar de overgangsklasse – treffen dan in Enschede EHV. De hockeyers van Union hebben op papier een gunstige loting. De ploeg ontvangt het naar de overgangsklasse gepromoveerde Zwolle. 

Promotieklasser Nijmegen is gekoppeld aan Ede (uit). De wedstrijden voor de mannen staan gepland op 26 september. De Gold Cup wordt gespeeld tussen hoofdklassers, promotieklassers en overgangsklassers. 

Volledig scherm
Union-Nijmegen tijdens een duel van twee jaar geleden. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmegen Devils loopt supercup mis na golden goal Hijs Hokij-speler Rose

    Nijmegen Devils loopt supercup mis na golden goal Hijs Ho­kij-spe­ler Rose

    DEN HAAG - Nijmegen Devils loopt de eerste prijs van het seizoen mis. De Nijmeegse ijshockeyformatie verloor zaterdag bij Hijs Hokij in Den Haag de strijd om de Ron Berteling-schaal: 4-3. De supercup van het Nederlandse ijshockey had voor de equipe van coach Alexander Jacobs de derde prijs van dit kalenderjaar kunnen zijn, maar na een spannend duel verstierde de thuisploeg uit de Hofstad dat feestje met een golden goal van Doug Rose.

Regiosport