De hockeyers van Beuningen op archiefbeeld.
Volledig scherm
De hockeyers van Beuningen op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

Hockeyers Beuningen raken aansluiting met koploper kwijt

BEUNINGEN - De hockeyers van Beuningen zijn de aansluiting met koploper Eelde kwijt door de tweede nederlaag van het seizoen. De tweedeklasser verloor op eigen veld van middenmoter Mezen: 2-3.

,,Wij waren tot de 23-meterlijn dominant, maar in de eindfase van de aanval ging het steeds mis. We kwamen niet tot afronden”, zei coach Paul van der Geijn. Voor Beuningen scoorden Lennart Rossing en Tom Snijdewind.

Door de nederlaag staat Beuningen derde op de ranglijst. Koploper Eelde heeft na acht duels vier punten meer (18 om 22).

Eersteklasser QZ verloor in Nijmegen van Apeldoorn: 1-2. De thuisploeg keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan, in de tweede helft haalde QZ een hoger niveau. Coach Michel Schoenmaker: ,,We speelden in hoog tempo, maar dat werd niet omgezet in doelpunten. De keeper van Apeldoorn speelde heel sterk, hij was de man van de wedstrijd.” Vlak voor tijd maakte Stijn van Rossum de 1-2 voor QZ.

Apeliotes is afgezakt naar de vijfde plaats van de tweede klasse C. De Nijmeegse studenten leden gisteren een pijnlijke nederlaag in de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Bemmel: 2-1.

Wijchen was in de vierde klasse B veel te sterk voor Nuth: 8-1. Lars Wortelboer, Daniël Duijzer en Sjors Reith scoorden ieder twee keer. Ook Stijn Visser en Luca Faber waren trefzeker.

De hockeysters van Apeliotes gingen onderuit bij middenmoter Phoenix: 5-3. Door de nederlaag staan de Nijmeegse studentes achtste in de eerste klasse D.

Wijchen won in de tweede klasse D van Ares uit Apeldoorn: 0-2. Fientje Smits zette de uitploeg met een strafcorner al snel op voorsprong. Ares kreeg daarna de nodige strafcorners, maar kwam niet tot scoren. Lisa Schiltmans besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd.

Regiosport