Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Hockeyers Wijchen verliezen op eigen veld van Scoop

WIJCHEN - De hockeyers van Wijchen verloren gisteren in de derde klasse B op eigen veld van Scoop met 1-3. De eerste helft verliep rommelig voor de thuisploeg. Twee minuten voor rust scoorden de gasten uit Sittard.

Na vijf minuten in de tweede helft werd het 0-2. Hugo Fraij maakte via een strafbal de aansluitingstreffer, maar het slotstuk was voor Scoop.

Studentenploeg Apeliotes legde het af tegen het Limburgse Nuth: 2-3. De Nijmegenaren keken bij rust al tegen een achterstand aan (1-2). Felix Fennemann scoorde voor Apeliotes. In de tweede helft kreeg het thuisteam de nodige kansen om terug te komen in de wedstrijd. Nuth liep echter uit naar 1-3. Fennemann scoorde daarna opnieuw, maar de gelijkmaker bleef uit.

Nummer zes Druten en nummer zeven Heesch hielden elkaar in evenwicht in de vierde klasse B: 1-1. „Jammer dat we te krampachtig werden in het 23-metergebied van de tegenstander. Door slordig afwerken en een sterke Brabantse keeper liepen we niet uit”, zei coach George Lowiessen van Druten. Hij zag dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De Drutense treffer kwam uit een corner, benut door Tjerk Lowiessen.

De hockeysters van Beuningen speelden in de eerste klasse D in Arnhem 2-2 tegen Upward. Hoewel de tweede Arnhemse treffer pas een halve minuut voor tijd viel, kon coach Joost Alkemade leven met de uitslag. In de eerste helft kwam Upward op voorsprong. Maureen Smulders scoorde terug. Na rust benutte Claudia Hess een corner voor Beuningen.

In de derde klasse A won Wijchen eenvoudig van Bemmel. Voor het eerst aangemoedigd door de ‘Mini’s van de Week’ werd het 4-0 voor de thuisploeg. Robin Lepoutre, Loes van Rijssen, Roos Keijzer en Megan Heesbeen namen de Wijchense treffers voor hun rekening.

Ook poulegenoot Apeliotes was succesvol. Op eigen veld wonnen de Nijmeegse studentes met 6-1 van De Kromhouters. Bij rust stonden de bezoekers uit Tiel nog op voorsprong. Tweemaal was Marke Vermeeren succesvol. Daarnaast scoorden Ilse Boers, Dominiek Rutten, Maaike Voskamp en Marloes Graauwmans.

In het Limburgse Panningen pakte vierdeklasser Druten de eerste punten van het seizoen. Bij Peel en Maas werd met 1-3 gewonnen. Lobke Willems maakte het eerste Drutense doelpunt. Daarna was Frederique Huisman tweemaal trefzeker.

Regiosport