Volledig scherm
Sanne Koolen (rechts) duelleert met Shumin Wang van China tijdens het vierlandentoernooi in Breda. © ANP

Hockeyster Koolen uit Nijmegen alsnog naar WK

UTRECHT - Sanne Koolen is alsnog opgenomen in de WK-selectie van het Nederlands team. De hockeyster uit Nijmegen stond op de stand-bylijst nadat ze eerder een van de afvallers was uit de voorselectie. De speelster van Den Bosch vervangt de geblesseerde Pien Sanders.

Koolen (22) debuteerde vorig jaar in Oranje. De Nijmeegse, die in de jeugd van Union overstapte naar topclub Den Bosch, staat intussen op negen interlands. Ze kwam de afgelopen weken onder meer in actie tijdens de vierlandentoernooien in Breda en München.

Blessure Sanders

Sanders kwam vorige week in München in het duel met Argentinië in botsing met een Argentijnse en moest per brancard van het veld. Uit de onderzoeken is een hersenschudding vastgesteld, waardoor Sanders niet op tijd hersteld is voor het WK.

Het wereldkampioenschap in Londen begint voor Nederland zondag met de eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea. Nederland zit verder in poule bij China en Italië. De WK-finale is op 5 augustus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport