Volledig scherm
Vreugde bij de speelsters van Nijmegen. © David van Haren

Hockeysters NMHC handhaven zich op de slotdag

NIJMEGEN – NMHC blijft in de promotieklasse. De 4-1 overwinning van de hockeysters uit Nijmegen op het al gedegradeerde Push was voldoende om de negende plaats veilig te stellen.

Mede doordat concurrent Rotterdam met 3-0 verloor bij HIC eindigt de formatie van coach Matthijs Brouwer als negende op het tweede niveau. Rotterdam moet als nummer tien de play-outs om handhaving in.

Snelle voorsprong

Tegen Push uit Breda schoot NMHC uit de startblokken. Na vijf minuten kwamen de Nijmeegsen op voorsprong via Isaline Kroon, die uit een strafcorner scoorde. Maureen Smulders verdubbelde tien minuten voor de pauze de marge uit een veldgoal. Kort erna maakte Britt Voss de aansluitingstreffer (2-1) namens de bezoekers.

Twee goals na rust

In de tweede helft stond NMHC onder druk en hing de gelijkmaker van Push in de lucht. Toch scoorde de thuisploeg na een goede aanval over links, met als eindstation Elsa de Haas: 3-1. Een paar minuten later zorgde Smulders met haar tweede treffer van de middag voor het slotakkoord: 4-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport