Union (rechts) op archiefbeeld
Volledig scherm
Union (rechts) op archiefbeeld © Gerard Verschooten

Hockeysters Union beleven valse start, Beuningen geeft ‘cadeautjes’ weg aan concurrent

OVERZICHT HOCKEY NIJMEGEN E.O.ZEIST - De vrouwen van Union-coach Patrick Jeuken zagen in de eerste wedstrijd na de winterstop de koploper weglopen. 

Waar Ring Pass Delft drie punten haalde, verzuimden de Nijmegenaren in de overgangsklasse te winnen op bezoek bij Schaerweijde in Zeist: 3-1. 

Ondanks het verlies zag de oefenmeester positieve punten: ,,We speelden goed, alleen niet effectief in de cirkel. Schaerweijde was dat wel en dan wordt het een lastig verhaal. Puur naar de kansenverhouding gekeken gaat de wedstrijd gelijk op.’’ Voor Union trof Paige Eden Hut doel, zij maakte de 2-1.

Voor Union was er zondag weinig te juichen. Ook de mannen begonnen niet goed aan de tweede seizoenshelft. In IJsselstein was IJsseloever een maatje te groot voor de nummer 11 van de overgangsklasse: 5-2. 

Erik Verzijden zag hoe zijn ploeg al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. ,,Dit is niet waar we op gehoopt hadden. Vooraf was er een goed gevoel, maar tijdens de wedstrijd zakten we door het ijs. De doelpunten van Nick Doeser en Sem van Noort (strafcorner) kwamen te laat. Zij maakten de 4-1 en de 5-2 voor de formatie van Verzijden.

De mannen van NMHC wisten hun eerste wedstrijd van het jaar wel te winnen. De nummer 6 van de promotieklasse was te sterk voor Qui Vive: 1-3. Daan ’t Gilde hielp met twee treffers het team van Bas Bogaard in het zadel. Na de aansluitingstreffer van de thuisploeg was het slotwoord aan Tijn Stuve. Hij trof doel uit een strafcorner. 

Volgende week kan nummer 6 Nijmegen de afstand op nummer 7 HBS in een onderling duel vergroten tot 8 punten.

NMHC-coach Boaz Janssen verloor met zijn vrouwen in de promotieklasse nipt van Klein Zwitserland: 3-2. Na een vroege achterstand kwam de equipe van Janssen sterk terug. Doelpunten van Elsa de Haas en Pleun van Dommelen zorgden voor een voorsprong. Die kon echter niet worden vastgehouden door de Nijmegenaren. 

,,We geven de doelpunten te makkelijk weg. Dat zijn onnodige fouten. Maar we speelden goed. Vergeet niet dat we twee belangrijke spelers missen, waaronder onze aanvoerder. Als die terug zijn, denk ik dat we een goed niveau kunnen halen’’, zei de coach.

De vrouwen van Beuningen stonden al snel met 1-0 achter op bezoek bij Voordaan. Die vroege klap kwam het team van Joost Alkemade niet meer te boven. Op eigen veld werd het uiteindelijk 1-4. 

,,We geven grote cadeautjes weg aan een directe concurrent’’, zei de coach van de nummer 11 van de overgangsklasse. ,,Volgende week moeten we tegen de nummer 10. Om in hun voetsporen te blijven moeten we dan winnen.’’ 

Het doelpunt van Beuningen kwam van de stick van Keri Donkers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport