Volledig scherm
Union-coach Jouk Nijenhuis tijdens het gelijke spel in de competitie tegen HBS, waardoor Union nu in de play-offs promotie naar de promotieklasse moet afdwingen. Archiefbeeld. © Theo Peeters

Hockeysters Union moeten op herhaling

NIJMEGEN - De hockeysters van Union hebben het tweede play-offduel met Gooische verloren. Op eigen veld ging de ploeg van Jouk Nijenhuis met 1-2 onderuit. Zondag volgt een beslissingsduel tussen beide overgangsklassers. 

Union begon veel te afwachtend in de return. In Hilversum was de formatie van Nijenhuis nog de bovenliggende partij. Net als op Hemelvaartsdag kwam Union op achterstand. Vivienne Kastrop, die donderdag als enige namens Gooische een shoot-out miste, was tien minuten voor rust trefzeker uit een strafcorner.

Karlijn Hassink zorgde na 48 minuten spelen voor de gelijkmaker, maar twee minuten later moest Union-keepster Ilse Hubers opnieuw buigen op de inzet van Kastrop. In de resterende minuten lukte het de thuisploeg niet om de gelijkmaker te forceren, waardoor beide ploegen zondag op herhaling gaan. 

De winnaar van het onderonsje plaatst zich voor de finaleronde tegen promotieklasser Rotterdam. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport