Volledig scherm
Rachel Jansen (rechts) tijdens het thuisduel met HBS. © Bert Beelen

Hockeysters Union morsen punten in titelstrijd

MALDEN – De hockeysters van Union hebben zondagmiddag twee punten verspeeld in de strijd om de titel in de overgangsklasse A. Op eigen veld verspeelde de ploeg van Jouk Nijenhuis tot twee keer toe een voorsprong: 3-3. ,,Fletiomare was goed voor hun doen en wij waren slecht’’, zei aanvoerster Nynke Kappelle.

Rachel Jansen scoorde twee keer. Esther de Leijer was trefzeker uit een strafcorner. Kappelle: ,,Het is heel simpel gezegd, maar we moeten scherper zijn tegen Cartouche.’’

Door het gelijkspel loopt HBS in op de Nijmeegse koploper. Met nog drie duels te gaan is de voorsprong van Union twee punten: 48 om 46.

In diezelfde competitie maakte Sammie Fikkers na negen maanden blessureleed (kruisband) haar rentree bij QZ. ,,Het was zo leuk om Sammie weer op het veld te zien’’, sprak keepster Myrthe Ronner na de 1-3 nederlaag tegen Leiden. ,,Ze heeft zo hard aan haar herstel gewerkt en wil ook meteen weer terug op haar niveau zijn. Dat was een lichtpuntje, want we balen dat we onszelf weer niet belonen.’’ Pleun de Jong scoorde namens QZ de gelijkmaker vanuit een strafcorner.

De hockeysters van Nijmegen verrasten nummer twee HGC in de promotieklasse. An Nijkamp zorgde een paar minuten voor tijd voor de winnende 2-1. Vlak na de rust scoorde Maureen Smulders vanuit de rebound van een strafcorner de gelijkmaker. Door de zege op eigen veld gaat de ploeg van Matthijs Brouwer over Terriërs heen, dat nu op een play-outplek staat. ,,Behoudens de corners die we weggaven hebben we gedaan wat we hebben afgesproken’’, zei Brouwer, die tijdens de wedstrijd meekreeg dat concurrent Push op winnen stond tegen HIC (2-0). ,,Dat heb ik vlug even tegen Isaline (Kroon, aanvoerster) gezegd tijdens een blessure van een speelster van HIC, maar dat ging zo vlot dat het weinig invloed had.’’

De mannen van NMHC verloren in eigen huis van Qui Vive (2-3) en moet nu oppassen in de promotieklasse. De goals van Kjell Bakker en Philip Jannes waren niet genoeg om de aansluiting te vinden met de nummer vijf uit Uithoorn. De ploeg van Bas Bogaard ziet daardoor de voorsprong op nummer tien Zwart-Wit slinken naar vier punten (23 om 19). Nijmegen, op dit moment zesde, speelt nog tegen Schaerweijde, hekkensluiter Push en titelfavoriet Hurley.

In de overgangsklasse A wonnen de mannen van Union met 1-0 van Breda. Maarten van der Harst maakte twintig minuten voor tijd vanuit een strafcorner de winnende goal. ,,Met hard werken en de juiste inzet kom je heel ver’’, zei coach Erik Verzijden. ,,We moeten dit doortrekken naar het einde van het seizoen. Het gat met nummer elf Venlo is geslagen.’’ Union, nummer tien op de ranglijst, loopt in op Leonidas. Beide ploegen hebben 24 punten, maar op basis van gewonnen wedstrijden zijn de Rotterdammers wel virtueel veilig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport