Volledig scherm
Union verloor donderdag van Rotterdam. © David van Haren

Hockeysters van Union verliezen eerste finaleduel om promotie

NIJMEGEN De hockeysters van Union hebben donderdagavond een flinke tik gekregen in de strijd om promotie naar de promotieklasse, het tweede niveau van Nederland. De Nijmeegse overgangsklasser verloor op eigen veld de eerste wedstrijd van Rotterdam: 1-3. 

Union moet door de nederlaag zaterdag de return in Zuid-Holland winnen om een beslissingsduel af te dwingen. Die eventuele derde wedstrijd is een dag later (eerste pinksterdag) in Nijmegen. 

Strafcorner

Rotterdam, afgelopen seizoen tiende geëindigd in de promotieklasse, was donderdag bij de enige kans voor rust direct trefzeker. Na een kwartier spelen scoorde Lieve van den Hurk. Nog voor rust trok Esther de Leijer van Union uit een strafcorner de stand gelijk: 1-1. 

Vlak voor tijd besliste Rotterdam de wedstrijd. Annebregt Rietveld scoorde in de 59ste minuut met een strafcorner. Rietveld was vijf minuten later ook verantwoordelijk voor de 1-3.

Bekijk hieronder de 1-1 van Union.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport