Volledig scherm
Silas Lageman wordt omhelsd door zijn ploeggenoten tijdens de wedstrijd in de Euro Hockey League tegen Royal Herakles HC. © Frank Uijlenbroek

Hockeytalent Silas Lageman is sneller terug dan verwacht bij Kampong

UTRECHT/APPELTERN - Silas Lageman is sneller terug dan verwacht na een zware kniekwetsuur. De 18-jarige hockeyer uit Appeltern maakte anderhalve week geleden zijn rentree bij Kampong. ,,Ik vond het echt moeilijk om naar de wedstrijden te kijken. Ik had het gevoel dat ik zo mee kon doen.”

Lageman liep in augustus op het EK met Jong Oranje een scheurtje in zijn meniscus op. Zo’n 3 maanden zou de oud-speler van Nijmegen uit de running zijn. ,,Net na de operatie had ik nog veel pijn, maar al na een paar dagen kon ik zonder krukken lopen”, legt Lageman uit.

Hij sloot snel weer aan bij Kampong. ,,De eerste training was ik nog angstig, maar na de eerste partijvorm was dat gevoel weg.” Toch hield coach Alexander Cox hem nog even aan de kant. ,,Leuk is anders, maar ik moest dat accepteren. Mijn been moest ook nog aansterken. Een wedstrijd is bovendien zo anders dan een training, al wilde ik daar eigenlijk niet al te veel van weten. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk weer spelen.”

In de Europa Hockey League-duels met HC Minsk en Royal Herakles maakte Lageman zijn eerste minuten. ,,Het is heerlijk om weer terug te zijn”, geeft Lageman aan.

Regiosport