Volledig scherm
Laura Smulders (midden). © Eigen foto

Horssense BMX’er Smulders pakt wereldbeker en is oppermachtig in Argentinië

SANTIAGO DEL ESTERO - Laura Smulders heeft met overmacht de wereldbekereindzege gepakt. De Horssense BMX’ster won de twee afsluitende races van dit seizoen op de baan van Santiago del Estero.

De 25-jarige geboren Nijmeegse was na de eerste wedstrijd zaterdag in Argentinië al zeker van de winst in het algemeen klassement over in totaal tien races. Ze won dit zes keer en eindigde acht keer op het podium. Vorig seizoen was Smulders ook al de beste in het wereldbekercircuit.

Haar zusje Merel Smulders (21) strandde beide dagen in de kwartfinale. Laura en Merel, die samenwonen in Wijchen, rijden dit seizoen nog een testwedstrijd in Tokio, in voorbereiding op de Olympische Spelen in 2020. Het kwalificatietraject voor de Spelen loopt nog voor de rijders van team TVE-Sport. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport