Volledig scherm
Coach Alexander Jacobs. © BSR Agency

IJshockeyclub Nijmegen Devils zet coach Jacobs aan de kant: ‘Als donderslag bij heldere hemel’

NIJMEGEN - Nijmegen Devils heeft dinsdag hoofdcoach Alexander Jacobs aan de kant geschoven. Volgens de ijshockeyclub was het verschil van inzicht tussen bestuur en team enerzijds en de coach anderzijds te groot.

Het bestuur treedt niet in detail, maar meldt wel dat Jacobs, die nog vastlag tot 2021, ook ‘te weinig chemie’ zou hebben met zijn spelers en dat er verschillen van mening waren over de jeugdopleiding, waar Jacobs verantwoordelijk voor was.

Als een donderslag bij helder hemel

,,Dit besluit van de club komt voor mij als een donderslag bij heldere hemel”, zegt Jacobs. ,,Vorige week heb ik nog een gesprek gehad met de aanvoerder (Levi Houkes, GD) en het bestuur. Daarin is expliciet aangegeven dat ik niet zou worden ontslagen.”

Jacobs trainde dinsdag in Triavium een jeugdteam toen hij werd weggeroepen. ,,Ik heb snel wat mensen een hand gegeven met wie ik prettig heb samengewerkt en ben weggegaan. Omdat het zo onverwachts komt, moet ik het nog laten bezinken.”

Volgens Devils-voorzitter Joop Vullers is het besluit niet van de ene op de andere dag genomen en gaan beide partijen ‘in overleg uit elkaar’. ,,Dit was een proces vanaf de zomer, waarin wij zagen dat het team geen vooruitgang boekte. Daarom zijn we genoodzaakt in te grijpen.”

Succesvolle samenwerking eindigt in mineur

Zo eindigt een succesvolle samenwerking tussen Devils en Jacobs in mineur. Vorig seizoen pakten ze de landstitel en de beker. De ploeg is nu nog in de race voor een halve finaleplek in de beker. Volgende week begint de competitie. Vullers: ,,Ik hoop dat Alexander snel een nieuwe club vindt, want ik ken zijn passie voor het spel. Ons wacht vrijdag de cruciale bekerwedstrijd met Zoetermeer. De ploeg moet nu het juiste signaal afgeven.” Jeugdtrainer Rob Delcliseur is dit weekend interim-coach. 

Regiosport