Volledig scherm
Vreugde bij Eaters Geleen na een treffer tegen Ahoud Devils. © David van Haren

IJshockeyers Devils moeten op herhaling in Limburg

NIJMEGEN – Ahoud Devils heeft zondag verzuimd om de kwartfinale in de play-offs van de BeNe-league te beslissen. De Nijmeegse ijshockeyformatie gaf in de laatste twee minuten de wedstrijd tegen Eaters Geleen uit handen: 5-7. Door de nederlaag moet de ploeg van coach Alexander Jacobs dinsdag de beslissingswedstrijd winnen in Limburg om de halve finale te halen.

Afgelopen vrijdag was Devils in Limburg te sterk voor Eaters (3-5). De Nijmegenaren begonnen nu ook weer scherp aan het thuisduel en kwamen snel op 2-0 door twee fraaie goals van routinier Nick de Jong. De Limburgers deden via Yan Turcotte nog wel iets terug: 2-1.

Waarschuwing

In een doelpuntrijke tweede periode leek Devils het duel te beslissen. Na één minuut scoorde de vrijstaande Levi Houkes op aangeven van Branden Eden. Later maakte Marcel Kars zelfs de 4-1, maar Eaters knokte zich terug. Binnen twee minuten scoorden Thom Smits en Lars van Sloun de aansluitingstreffers voor de ploeg uit Geleen: 4-3. Die treffers bleken een waarschuwing van de uitploeg, een voorbode van wat er nog zou komen in het laatste gedeelte van het duel.

In de derde periode scoorde Jeffrey Melissant al snel de 5-3 met een hard schot. Hij leek daarmee de wedstrijd opnieuw te beslissen, maar Eaters vocht voor zijn laatste kans. Eerst maakte Nick Verschuren de aansluitingstreffer, daarna maakte Vadim Geysbreghs gelijk. In de laatste twee minuten van het duel ging het helemaal mis voor Devils. Tom Marx was de grote held van de Limburgers, want hij maakte de twee winnende doelpunten. Het laatste doelpunt werd gemaakt nadat de thuisploeg doelman Deniz Mollen had gewisseld voor een veldspeler.

Domper

Volledig scherm
Devils na het winnen van de landstitel. © David van Haren

De nederlaag tegen Eaters was een domper op de feestvreugde van afgelopen week. Woensdag veroverden de Nijmegenaren in Tilburg de landstitel door Hijs Hokij uit Den Haag in de finale te verslaan. De ploeg van coach Alexander Jacobs maakte na afloop een ereronde met de beker in het eigen Triavium. Dinsdagavond speelt Devils in Geleen de derde beslissende wedstrijd in de strijd om een plek in de halve finale van de play-offs in de BeNe-League.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport