Nijmegen Devils speelt op 3 maart een extra thuiswedstrijd.
Volledig scherm
Nijmegen Devils speelt op 3 maart een extra thuiswedstrijd. © BSR Agency

IJshockeyers Devils spelen extra thuisduel na gepuzzel met competitierooster

NIJMEGEN – Nijmegen Devils speelt dinsdag 3 maart (aanvang 20.15 uur) een extra thuisduel in de BeNe-League. De ijshockeyformatie neemt het in ijshal Triavium op tegen Tilburg Trappers. 

De wedstrijd stond eerder op 1 maart in Tilburg gepland als laatste reguliere competitiewedstrijd voor de play-offs. Doordat wedstrijden van Devils (tegen Antwerp Phantoms) en Trappers (tegen Chiefs Leuven) om uiteenlopende redenen eerder niet doorgingen, kwam de competitieplanning in de knel. Die duels werden op zaterdag 29 februari ingepland, maar Trappers wilde niet drie wedstrijden in één weekend spelen.

Daarop besloot de BeNe-League het duel tegen Devils met Trappers te verplaatsen naar zondag 23 februari, maar dat kwam de Nijmeegse ploeg niet uit. Omdat die dag al het hele seizoen als vrij staat aangegeven, hebben verschillende spelers al andere verplichtingen. Zo vliegen de Slowaakse importspelers Jan Jarabek en Oliver Pataky voor een aantal dagen terug naar hun land.

In overleg hebben Devils en Trappers nu besloten om hun onderlinge duel te verplaatsen naar een doordeweekse dag, 3 maart dus. Het duel wordt in Nijmegen gespeeld omdat de Tilburgse ijshal die dag bezet is. Devils betaalt de reiskosten voor Trappers.

Play-offs

De Nijmeegse ploeg van coach Ronnie Plamont speelt nog vier wedstrijden, die tegen Tilburg Trappers is het  laatste duel van de competitie. Vrijdag staat om 20.30 uur de thuiswedstrijd tegen Eaters Geleen op het programma. Bij winst kan Devils zich zo goed als zeker plaatsen voor de play-offs. De top 8 van de ranglijst gaat strijden om het kampioenschap, de Nijmegenaren staan zesde met vijf punten voorsprong op nummer negen Mechelen Golden Sharks. 

Regiosport