Devils-speler Nick de Jong op archiefbeeld. Hij scoorde voor Nijmegen Devils.
Volledig scherm
Devils-speler Nick de Jong op archiefbeeld. Hij scoorde voor Nijmegen Devils. © BSR Agency

IJshockeyers Devils zijn ondanks verlies zeker van de play-offs om kampioenschap

NIJMEGEN - Nijmegen Devils is twee wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie zeker van de play-offs in de BeNe-League. De Nijmeegse ijshockeyformatie verloor vrijdagavond van regerend kampioen HYC Herentals (3-5), maar doordat Hijs Hokij won in de derby van Zoetermeer Panters (6-3) kan de Zuid-Hollandse nummer negen niet meer over Devils heen. 

Panters speelt nog één wedstrijd en heeft 21 punten. De Nijmeegse nummer zeven van de ranglijst heeft 26 punten. De drie punten die Panters nog kan halen, zijn dus niet voldoende. Devils zelf kan in de resterende twee wedstrijden nog stijgen om zo een goede tegenstander uit de top drie te ontlopen in de kwartfinale van de play-offs om het kampioenschap. 

Momenteel staat Herentals op de tweede plek, de opponent als Devils zevende blijft. Het is ook nog mogelijk dat Devils als achtste eindigt en koploper Heerenveen Flyers meteen treft. Nummer acht Mechelen Golden Sharks staat met nog één duel te gaan op 24 punten en kan daardoor nog over Devils heen wippen.  

Devils had kans op een punt tegen de Belgische tegenstander. De Nijmegenaren knokten zich in eigen huis terug van een 2-0 achterstand via goals van Wessel Copier, Nick de Jong en Jeffrey Melissant: 3-2. Na een snelle gelijkmaker van de Belgische gasten ging het helemaal mis in de slotfase voor Devils. Na verschillende straffen voor de thuisploeg liep Herentals uit: 3-5. 

Devils neemt het zaterdagavond op in België tegen Antwerp Phantoms (20.30 uur). Dinsdagavond (20.15 uur) volgt in de eigen schaatshal Triavium het laatste reguliere competitieduel tegen hekkensluiter Jong Tilburg Trappers.     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport