Marco Postma (l) tijdens zijn eerste periode bij Nijmegen. Hij keert er na de zomer terug.
Volledig scherm
Marco Postma (l) tijdens zijn eerste periode bij Nijmegen. Hij keert er na de zomer terug. © Gerard Verschooten

IJshockeyers van Nijmegen Devils halen met Postma ervaring binnen

NIJMEGEN - Devils geeft de selectie verder vorm. De Nijmeegse ijshockeyformatie haalt met de ervaren Marco Postma en talent Eef Gerritsen twee oude bekenden terug naar thuishal Triavium.

Tegenover de komst van het tweetal, staat het vertrek van Wessel Copier. De Utrechter (112 duels voor Devils) kan het ijshockeyen niet meer combineren met zijn werk.

De komst van Postma onderstreept de ambities van Devils. Hij komt over van concurrent Eaters uit Geleen en was daarvoor jaren actief voor Heerenveen Flyers in de BeNe-League. De 36-jarige Fries speelde tussen 2008 en 2010 al in Nijmegen en was ook jaren international voor het Nederlands team. ,,Hij behoort tot de beste spelers van de competitie en kan bij ons leiding gaan geven aan een van de eerste twee lijnen”, geeft Devils-coach Frank Gentges aan.

Topjaar

Postma had een topjaar in het seizoen 2016-2017. Hij pakte de dubbel met Heerenveen (Nederlands kampioen en BeNe-League-winnaar) en werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de competitie. De aanvaller staat te boek als spelverdeler en assistgever.

De 19-jarige Nijmegenaar Gerritsen komt terug naar Devils na een Amerikaans avontuur. Hij speelde in de Verenigde Staten voor 95 Giants, New Hampshire Jr. Monarchs en Boston Jr. Bruins. Voor die laatste club kwam hij afgelopen seizoen tot 42 wedstrijden.

Clubs in de BeNe-League moeten vier spelers jonger dan 21 jaar in de selectie hebben om de doorstroming van Nederlands talent te bevorderen. Gentges: ,,Alle jonge spelers die bij het team komen, zal ik laten spelen. Ik wil ze zo optimaal mogelijk begeleiden, omdat jonge talenten de basis zijn voor alles.”

Nieuwelingen

Naast de komst van de twee nieuwelingen, gaat Devils ook nog een seizoen door met Harley Verkroost. De 27-jarige Nijmeegse aanvaller maakt sinds 2016 deel uit van de selectie. ,,Harley is een harde werker, fysiek sterk en met een goede instelling. Een geweldige speler om erbij te hebben.”

Devils heeft voor volgend seizoen nu tien spelers vastgelegd. De club hoopt deze maand de selectie een heel eind op orde te hebben. Het ijshockeyseizoen begint normaal gesproken medio september, de eerste ijstrainingen staan voor augustus gepland.  

Regiosport