Luke Zwartbol (hier rechts op archiefbeeld) scoorde één keer voor Devils.
Volledig scherm
Luke Zwartbol (hier rechts op archiefbeeld) scoorde één keer voor Devils. © BSR Agency/Soccrates

IJshockeyformatie Devils stijgt naar belangrijke vijfde plaats

NIJMEGEN - Nijmegen Devils verschaft zichzelf een steeds betere uitgangspositie voor de play-offs in de BeNe-League. Met nog drie wedstrijden te gaan stijgt de ijshockeyploeg naar de vijfde plaats in de competitie. In thuishal Triavium won het team van coach Ronnie Plamont vrijdagavond van directe concurrent Eaters Geleen: 6-3. 

Devils heeft nu 26 punten uit zeventien wedstrijden, net zo veel punten als de Zuid-Limburgse ploeg. Maar doordat de Nijmegenaren een beter doelsaldo hebben, gaan de ijshockeyers over de Limburgse opponent heen. De nummer vijf aan het einde van de rit ontloopt in de eerste ronde in de nacompetitie om het kampioenschap de sterke top drie van de ranglijst. 

 De thuisploeg kwam nog op achterstand na een goal van Vadim Gyesbreghs, maar liep daarna uit naar een 5-1 voorsprong in twee periodes. Nick de Jong, Jan Jarabek, Levi Houkes (2x) en Luke Zwartbol tekenden voor de doelpunten. Na de 5-2 van Tom Marx bracht Branden Eden in de laatste periode de stand weer op 6-2 voor Devils. De tweede treffer van Marx kwam te laat (6-3).   

Regiosport