Ilse Kappelle in het tenue van Amsterdam.
Volledig scherm
Ilse Kappelle in het tenue van Amsterdam. © BSR Agency

Ilse Kappelle verrast met uitnodiging van bondscoach Alyson Annan

Ilse Kappelle (21) maakt opnieuw deel uit van de trainingsgroep van het Nederlands hockeyelftal. Bondscoach Alyson Annan heeft de Nijmeegse na ruim twee jaar teruggehaald bij de selectie. 

Kappelle viel destijds af door een kruisbandblessure, maar na een goed seizoen bij landskampioen Amsterdam en de zilveren medaille met Jong Oranje op het EK in Valencia wordt Kappelle nu door Annan beloond. ,,Ik was verrast’’, zei de oud- Unionist. ,,Ik had niet het gevoel dat ik mezelf in de kijker had gespeeld.’’

In december maakt Annan de definitieve selectie voor de Olympische Spelen in Tokio bekend. ,,Vorige week was mijn droom om naar de Spelen te gaan nog onrealistisch, ik heb nog niets een mijn debuut gemaakt. Die droom wordt iets realistischer.’’

Ook de Nijmeegse Sanne Koolen van Den Bosch maakt deel uit van de 25-koppige selectie. Koolen won afgelopen zomer goud op het EK in Antwerpen.

Sanne Koolen (links) tijdens het EK Hockey in duel met Dayana Yushkova van Rusland.
Volledig scherm
Sanne Koolen (links) tijdens het EK Hockey in duel met Dayana Yushkova van Rusland. © ANP/ Koen Suyk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport