Volledig scherm
Archieffoto van de basketbalsters van Wyba © Ermindo Armino

Ingecalculeerd verlies bij debuut geeft Wyba-coach Kodde hoop

UTRECHT - Het debuut op het hoogste amateurniveau leverde de basketbalsters van Wyba een forse nederlaag op bij Cangeroes: 79-58.

Kodde mikt met de Wijchense vrouwen op een plek bij de beste vijf. Tot halverwege het derde kwart kwam Wyba gisteren goed mee in Utrecht. Daarna sloeg de thuisploeg een beslissend gaatje. Femke Wittenaar en nieuwkomer Anouk Heijnens waren bij Wyba de opvallendste speelsters.

De mannen van Wyba hebben een uitstekende start van het seizoen in de eerste divisie B. De Wijchense club is medekoploper na de zege op River Trotters zaterdag: 89-79.

Het team van Patrick Klomp maakte in de tweede helft het verschil tegen de tegenstander uit Hardinxveld-Giessendam. Coach Klomp koos er in het derde kwart voor over te schakelen naar zone-verdediging. Dat pakte perfect uit, want River Trotters kwam moeizaam tot scoren. Wyba speelde gedisciplineerd en gecontroleerd en gaf de marge van een paar punten niet meer uit handen. Corstiaan Kan was met 33 punten weer erg belangrijk. Remy Thonen maakte twintig punten, Stan Bruijstens tien.

Regiosport