Volledig scherm
Johnny Vervoort. © Theo Peeters

Johnny Vervoort stopt per
direct als coach van SPES

NISTELRODE - Johnny Vervoort is per direct opgestapt als trainer van de korfbalsters van het Milsbeekse SPES.

,,Het enige wat ik kwijt wil, is dat zich diverse voorvallen hebben voorgedaan die tot dit besluit hebben geleid”, zegt Vervoort cryptisch. ,,Mijn besluit heeft niks te maken met de resultaten en ook niks met de spelersgroep.” De topklasser kent een matig seizoen.

Verrassing

Voor bestuurslid Robert Koster kwam het vertrek als een verrassing. ,,Natuurlijk gaat het sportief niet zoals we willen, maar het besluit kwam van Vervoorts kant. Het ging om een opeenstapeling van kleine dingen. Maandag (vandaag, red.) zitten we met de technische commissie bij elkaar om alles te bespreken. Meer kan ik er nu niet over kwijt.”

Zonder Vervoort won SPES in Nistelrode met 20-19 van Prinses Irene. Het betekende pas de tweede zege van het zaalseizoen. Dyan Peters maakte de winnende treffer. Koster hoorde na afloop dat de winst gevierd werd als een kampioenschap. ,,Dat geeft aan hoe beladen dit weekend voor de spelers is geweest.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport