Volledig scherm
PREMIUM
Joshua Smits heerst namens Almere in de lucht tegen Roda JC. © BSR Agency

Joshua Smits durft bij Almere City weer vooruit te kijken

MIDDELAAR/ NIJMEGEN - Joshua Smits staat weer onder de lat. Eindelijk. Hij knokte zich terug na twee armbreuken en een afgescheurde kruisband. In Almere is hij nu de nummer één.

‘Het was heftig in mijn hoofd. Er ging van alles door me heen. Zelfs de gedachte dat geen club me meer zou willen contracteren, dat het voor mij einde profcarrière was. Dat idee voelde onwerkelijk. Ik dacht bij mezelf: waarom ík?”

Joshua Smits (26) wendt zijn blik af. Voor even is de keeper uit Middelaar met zijn gedachten bij een jaar geleden. In een oefenduel van zijn club Almere City FC, vlak voor aanvang van het seizoen, scheurde hij de voorste kruisband van zijn rechterknie af. 

De blessure was voor Smits de zoveelste tegenslag op rij. Eind 2017 had hij bij zijn vorige club NEC al zijn linkerarm gebroken, enkele maanden later liep hij op de keepers­training bij Almere een breukje in zijn rechterarm op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport