Volledig scherm
Keizer Karel op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

Kampioensstress maakt scoren voor Keizer Karel moeizaam

ALMELO - Keizer Karel heeft last van kampioensstress. De Nijmeegse korfballers verloren in de derde klasse D vorige week de derby van Skunk (13-15) en kropen zaterdag door het oog van de naald bij Achilles uit Almelo: 14-15. 

,,Dat was een grote opluchting”, zei trainer Yvo van Dijk. ,,Want zij kregen nog twee enorme kansen.” De koploper heeft één punt voorsprong op Reehorst’45 (14 om 13) met nog vijf duels te gaan. ,,We scoren moeizaam, dat heeft met de spanning te maken. We voelen de druk en staan bovenaan.”

Competitiegenoot Skunk ging onderuit tegen DKOD: 13-19. De ruststand in Nijmegen was 12-6 in het voordeel van de gasten uit Renkum. ,,We waren aanvallend niet scherp genoeg”, zei speler Maarten van Dijk.

Noviomagum won in de eerste klasse D van Sparta: 28-23. Een belangrijke zege voor de Nijmegenaren, wan het gat met de eerste degradatieplek is nu zeven punten met nog vijf duels te gaan. ,,Theoretisch kunnen we nog degraderen, maar praktisch gezien zijn we veilig. Sparta gaat niet alles meer winnen”, zegt trainer Wilco van den Bos.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport