Kayo van Zoest (links) in het tenue van Eindhoven Kemphanen. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Kayo van Zoest (links) in het tenue van Eindhoven Kemphanen. Archiefbeeld. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kayo van Zoest per direct weg bij ijshockeyers Devils

NIJMEGEN - Kayo van Zoest stopt per direct met ijshockey bij Nijmegen Devils. De 24-jarige aanvaller kan het spelen op hoog niveau niet meer combineren met zijn werk.

Van Zoest speelde slechts één seizoen bij de topclub. Met Devils won hij de beker en de landstitel. ,,Een jaar lijkt niet lang, maar we waren bijna iedere dag met elkaar samen. Daardoor was afscheid nemen emotioneel”, zegt Van Zoest, die vorig jaar zomer overkwam van Eindhoven Kemphanen. ,,Ik heb me hier vanaf het begin thuisgevoeld. De bekerwinst in Den Haag was onvergetelijk, de feestjes in Nijmegen erg gezellig.”

Alleen ging het reizen hem tegenstaan. Vijftien tot twintig uur per week zat hij namelijk in de auto om te ijshockeyen voor Devils, de trainingstijd en wedstrijdminuten niet eens meegerekend. ,,Na mijn besluit om te stoppen bij Devils is er een last van mijn schouders gevallen. IJshockey is het leukste dat er is, maar twee wedstrijden in één weekeinde (gebruikelijk op het hoogste ijshockeyniveau, GD) is lastig te combineren met een fulltime baan. Ik moest knopen doorhakken.”

De periode van Van Zoest bij Devils is daardoor kort maar krachtig. Zijn twee doelpunten in de finale om de landstitel tegen Hijs Hokij uit Den Haag blijven bij, net als de gewonnen bekerfinale tegen dezelfde tegenstander. Een golden goal in de verlenging bracht toen de beslissing. ,,Dat is het absolute hoogtepunt uit mijn carrière”, reageert de forward. ,,Een geweldige prestatie met het hele team.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport