Volledig scherm
Archiefbeeld van de hockeysters van Union. © David van Haren

Koploper Union houdt concurrent HBS op gepaste afstand

NIJMEGEN - Union is weer een stap dichterbij de titel in de overgangsklasse A. De Nijmeegse hockeysters speelden op het eigen sportpark De Kluis gelijk tegen concurrent HBS: 2-2. Daardoor houdt Union vier punten voorsprong (44 om 40) op de achtervolger uit Bloemendaal, met nog vijf wedstrijden te gaan.

De koploper speelde een sterke eerste helft tegen de Noord-Hollandse opponent. Via een goede aanval was Union direct gevaarlijk, maar de voorzet van Jeanne Exterkate werd gemist door de spitsen in de cirkel. Na een kwartier spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Josine Kapelle benutte een strafcornervariant, een corner die was versierd na een actie van Rachel Jansen.

Lange tijd was Union de bovenliggende partij voor rust, maar HBS kwam uit het niets terug in de wedstrijd. Adinde Groebe schoot hard raak, zij had veel vrijheid om uit te halen. De goal gaf de uitploeg nieuwe moed, want de gasten kwamen een stuk sterker uit de kleedkamer. Union kwam onder druk te staan en bleef op de been door een aantal goede reddingen van keepster Ilse Hubers, onder meer op twee goed ingeschoten strafcorners van HBS.

Union herpakte zich in het tweede gedeelte van de tweede helft. Janneke Kemna schoot de ploeg van trainer Jouk Nijenhuis op fraaie wijze voor de tweede keer op voorsprong. Haar bal verdween in de kruising van het HBS-doel. Lois de Zeeuw maakte direct daarna de gelijkmaker, na een snelle aanval. Na de 2-2 schoot Nynke Kapelle (Union) nog een strafcorner naast.

Daardoor eindigde de wedstrijd tegen HBS (waar speelster Aiive Biermans het opnam tegen haar oude ploeggenoten) gelijk. Union speelde dit seizoen pas één keer eerder gelijk (0-0 bij Leiden) in de competitie. De Nijmeegsen zijn met Pasen vrij. Union hervat de jacht op de titel op 28 april bij Alphen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport