Volledig scherm
Saskia van Kerkhof op archiefbeeld. © Broer van den Boom

Korfballers Noviomagum komen
langzaam op stoom in ‘vrieskist’

AMERSFOORT - Noviomagum heeft zaterdagavond in de eerste klasse D met 22-30 van MIA gewonnen. De Nijmeegse korfbalformatie van trainer Saskia van Kerkhof bewijst daarmee dat ze de goede weg is ingeslagen.

In het laatste duel van 2019 boekte Noviomagum pas de eerste zege in de zaal (28-23 tegen Nova), in het nieuwe jaar trekt de ploeg die goede lijn direct door met de overtuigende overwinning in Amersfoort.

Coach Van Kerkhof was na afloop zeer te spreken over de prestatie van haar ploeg. ,,Deze overwinning is lekker, maar was ook nodig. Na de zege, vlak voor kerst, is het fijn dat we nu weer winnen. Daardoor komen we als ploeg in een positieve flow.”

Koud

Toch ging het niet vanzelf in Amersfoort. ,,Het was echt koud in de zaal, een soort vrieskist. Er was iets mis met het aircosysteem, daar moesten we aan wennen. Toen we eenmaal op gang kwamen, raakten we ineens Anouk Visser kwijt. Zij liep tegen paal van de korf aan en had haar elleboog uit de kom. Ze moest naar het ziekenhuis en we moeten deze week bekijken hoe erg de blessure is.”

De ploeg had na dat incident tijd nodig om zich weer op te richten. ,,Het was voor onze spelers even schakelen. Voor rust lukte dat niet goed (12-15 voorsprong), maar na de pauze hebben we goed gespeeld. We moeten iedere week knokken voor de punten en hopelijk lukt dat vanaf nu beter.”

Keizer Karel was zaterdagmiddag nipt te sterk voor Sparta: 21-19. Door de overwinning op de gasten uit Nijkerk stijgt de Nijmeegse korfbalploeg naar een gedeelde tweede plaats in de tweede klasse F. De formatie van trainer Yvo van Dijk speelt binnenkort in Zutphen tegen koploper KZV. Die ploeg won tot nu toe alle wedstrijden in de competitie en heeft nu vier punten meer behaald dan Keizer Karel.

In de derde klasse D heeft Skunk uitstekende zaken gedaan. De studentenformatie van trainer Mark Moolhuizen won afgelopen weekeinde in Zelhem met 12-15 van SEV. Daardoor stijgt de Nijmeegse ploeg naar plaats vijf. Na vijf wedstrijden heeft Skunk vier punten. Volgende week neemt Skunk het in eigen huis op tegen koploper Animo. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport