Korfbal dames: DS1 SPES Milsbeek - DS1 DDW/SDO '99 Lage Mierde.Sporthal Heuvelland in Groesbeek. 16.00
Volledig scherm
Korfbal dames: DS1 SPES Milsbeek - DS1 DDW/SDO '99 Lage Mierde.Sporthal Heuvelland in Groesbeek. 16.00 © Theo Peeters

Korfbalsters SPES belanden één duel voor het einde in degradatienood

ERP - SPES verkeert in acute ­degradatienood. 

De korfbalsters zijn door de nederlaag van gisteren bij De Korfrakkers (24-15) en de zege van Swift bij Prinses Irene (10-15) naar de laatste plaats van de topklasse gezakt.

De Milsbeekse vrouwen zijn op basis van het onderlinge resultaat de hekkensluiter, die direct degradeert van het hoogste niveau. Volgende week wacht een spannende slotronde van de competitie. 

Roerig seizoen

,,Het zou ongelooflijk balen zijn als we eruit vliegen”, zei Michelle Smulders, met Yara Koster interim-trainer bij SPES. ,,Dit team hoort qua kwaliteiten thuis in de topklasse.”

De Milsbeekse club, een bolwerk in het vrouwenkorfbal, kent een roerig seizoen. Coach Johnny Vervoort stopte in januari ‘na diverse voorvallen’. Daarna zat SPES een tijd zonder vaste trainer. Koster en Smulders zijn uiteindelijk ingestapt als interim-duo. Zij wisselen de taken om de week af. 

Drukke weken

Beiden zijn oud-speelsters van SPES en nu actief in het gemengd korfbal. ,,Het zijn drukke weken, maar ik doe het heel graag”, zei Smulders. Ze ziet dat de hectische periode wel zijn weerslag heeft op het team.

,,Je wil dat speelsters groeien in een seizoen, maar individuele ontwikkeling is lastig door alle wisselingen. Het is niet anders. We halen het maximale eruit. Sinds de vorige trainer weg is, staat er wel één team. Ze vechten voor alles.”

Op de achtergrond is SPES druk bezig met een structurele oplossing. ,,Er gaan allerlei verhalen, maar er gebeurt achter de schermen meer dan mensen denken. Het bestuur en de technische commissie doen alles om het team te helpen en de druk weg te nemen.”

SPES speelt zondag tegen Prinses Irene, Swift neemt het op tegen Be Quick. Stijgt SPES nog een plekje, dan volgt de nacompetitie om lijfsbehoud. ,,Dat is absoluut mogelijk. We focussen op onszelf, wat Swift doet maakt geen drol uit. We moeten winnen en dan zien we wel wat het wordt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport