Spes (zwart-rood) in actie tijdens dit zaalseizoen.
Volledig scherm
Spes (zwart-rood) in actie tijdens dit zaalseizoen. © Theo Peeters

Korfbalsters Spes zien nog kleine kans om degradatie in zaal te ontlopen

MILSBEEK – Spes degradeert in de zaal uit de topklasse. De Milsbeekse korfbalsters zijn de dupe van het besluit dat de nationale bond KNKV dinsdag nam om van de tussenstand de eindstand te maken. De afgebroken competitie kan niet worden uitgespeeld vanwege het coronavirus.

Spes staat op de laatste plaats in de hoogste zaalcompetitie voor het vrouwenkorfbal. De Noord-Limburgse ploeg heeft evenveel punten als Swift (beide vier uit dertien duels), maar een slechter onderling resultaat. Extra zuur voor Spes is dat de play-offwedstrijd om lijfsbehoud nog niet gecanceld is.

Toelichting

Die gaat Swift nu spelen, terwijl er eigenlijk nog één regulier competitieduel stond gepland. ,,Dat verbaast ons enigszins, want we hadden handhaven nog in eigen hand”, zegt voorzitter van de technische commissie Robert Koster. ,,Ik verwacht dat we nog iets horen van de bond en ik ben benieuwd naar de toelichting. Wat ik nu van het besluit begrijp, is dat we zijn gedegradeerd. Als dat zo is, leggen we ons daarbij neer. Maar wie weet, mogen we meedraaien in het play off-systeem.”

Koster benadrukt dat er momenteel belangrijkere zaken zijn dan degradatie van Spes. Hij doelt op de slachtoffers die vallen door het coronavirus. ,,Maar sportief gezien is degradatie enorm balen. Wij hebben de ambitie om mee te doen op het hoogste niveau en om de prijzen te spelen.”

Spes geldt als een vrouwenkorfbalbolwerk en pakte meerdere landstitels op het veld en in de zaal. Op het veld blijft Spes, zo werd dinsdag duidelijk, wel actief in de topklasse. De nationale bond besloot een streep te zetten door het veldseizoen - dat halverwege was - en geen ploegen te laten promoveren of degraderen. 

Regiosport