Volledig scherm
Keeper Laura Aarts uit Beuningen redt voor het Nederlands team. © Henk Jan Dijks

Laura Aarts dient als informant voor cruciaal duel met Hongarije

BEUNINGEN - Laura Aarts kent de Hongaarse geheimen. De waterpologoalie uit Beuningen is inmiddels anderhalf jaar actief bij Dunaujvaros, een topclub uit het Oost-Europese land. De informatie komt goed van pas in de wedstrijd met Nederland tegen Hongarije, zaterdag in de kwalificatie voor de World League Super Final.

,,Zij hebben heel veel sterke schutters”, zegt Aarts. ,,Dat komt door de manier van trainen. Al van kleins af aan moeten ze bijvoorbeeld een half uur alleen maar schieten op een houten plak, die aan de rand van het bad staat. In Nederland gebeurt dat helemaal niet. Hier hebben ze alleen zo’n doek met gaten voor in het doel, maken ze er een spelletje van. Zoiets werkt niet in Hongarije.”

Topkeeper

De 22-jarige keepster verhuisde in de zomer van 2017 naar het Hongaarse platteland en groeide daar uit tot één van de beste goalies ter wereld. Nu treft ze dus een aantal teamgenoten.

,,Ik heb met iedereen een goede band. Via de telefoon heb ik voor de wedstrijd contact met ze en na afloop spreken we altijd met elkaar, ongeacht de uitslag. Het blijft leuk en tegelijkertijd een beetje gek om tegen meiden uit je eigen team te spelen.”

Super Final

De opdracht voor Oranje is helder: Hongarije en Italië (dinsdag) moeten verslagen worden om uitzicht te houden op de eerste plek in de kwalificatiepoule. Die geeft direct toegang tot de prestigieuze Super Final. ,,Daar hebben we dan kans op het eerste ticket voor de Spelen. Het is daarom heel simpel: we moeten winnen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport