Laura Smulders is oppermachtig tijdens NK BMX

ERP - Laura Smulders heeft haar favorietenrol tijdens het NK BMX waargemaakt. De 25-jarige rijdster won zaterdag de nationale titel tijdens de tijdrit en werd gisteren Nederlands kampioen bij de eliterijdsters. Haar zusje Merel Smulders (21) eindigde tijdens de twee onderdelen als derde.  

Volledig scherm
Laura (midden, eerste plaats) en Merel Smulders (derde, rechts) staan op het podium van het NK BMX. Judy Baauw (tweede) staat links. © Eigen foto

Het team TVE Sport, van de Horssense teammanager Frank Smulders, kende een goed weekeinde. Naast het eremetaal voor zijn dochters won Wouter Segers het Belgisch kampioenschap en eindigde Stef van Doren als tweede bij de junioren.

 ,,Geweldig wat wij met een kleine groep mensen voor elkaar hebben gekregen. Dit is een bevestiging dat we de juiste route hebben gekozen.”

Laura en Merel Smulders splitste zich met een aantal teamgenoten voor dit seizoen af van Team TVE Oegema. Zij sloegen een nieuwe koers in, met meer vrijheid voor het invullen van het trainingsprogramma. Ook wordt er intensiever samengewerkt met de bondscoaches van het Nederlandse team, dat op sportcentrum Papendal in Arnhem traint.

Laura Smulders is het uithangbord van de ploeg, zij is de regerend wereldkampioen. Ze was in Erp gisteren oppermachtig en domineerde in iedere ronde van start tot finish.

,,Ze moet het elke keer maar weer laten zien, dat brengt een flinke druk met zich mee”, aldus haar vader Frank. ,,Tot nu toe weet ze elke keer de motivatie te vinden om haarzelf weer te verbeteren. Dat is ook wat de trainingsresultaten uitwijzen.”

WK in België 

Merel Smulders is op de weg terug na een harde val eerder in het seizoen. Haar resultaten zijn tot op heden wisselend, maar op het NK moest ze alleen wereldtopper Judy Baauw (tweede) en Laura voor zich dulden. ,,Ze kende een sterk weekend en deed veel vertrouwen op voor de komende belangrijke wedstrijden.”

De twee zusjes, die samen in Wijchen wonen, maken zich op voor het EK BMX in Letland komend weekeinde. Over drie weken volgt het WK in het Belgische Zolder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport