Volledig scherm
DC Lent-dammer Steven Wijker op archiefbeeld. © Fons Sluiter

Lentse dammers kunnen titel bijna ruiken

EINDHOVEN - De dammers van DC Lent hebben in de landelijke eerste klasse C de volgende horde genomen in hun tocht naar de titel en promotie naar de hoofdklasse. 

Ze versloegen in Noord-Brabant hun concurrent Brainsport Eindhoven met 11-9 en staan, met nog drie wedstrijden te spelen, drie punten los.

Lent-speler Joppe Lemmen was na afloop enthousiast: ,,Ondanks enkele afwezigen kwamen we goed voor de dag. We hebben een brede selectie en konden na een moeizaam begin met twee verloren partijen toch doordrukken. De titel komt dichtbij.”

Topscorer Steven Wijker was beslissend. Bij 9-9 won hij een lastig eindspel. Eerder had teamleider Gert van Willigen een welkome bijdrage geleverd door topper Yuriy Lagoda van winst af te houden. Jan Jacobs en invaller Gerold Kosman kwamen tot winst.

DC Nijmegen 

Damcombinatie Nijmegen was in dezelfde klasse onderbezet bij Maastricht. De ploeg miste een tiende speler en werd met 12-8 geklopt. De Nijmeegse dammers blijven op de tiende plaats staan. Een beslissingswedstrijd in de strijd tegen degradatie ligt op de loer, maar kan nog ontlopen worden.

Naast de reglementaire nederlaag verloor Nijmegen nog aan drie borden. Roy Slagter en Hans Ladage versloegen hun tegenspeler en aan vier tafels werden de punten gedeeld.  

Regiosport