Volledig scherm
Jesper de Jong van Lewabo in actie. © Flip Franssen

Lewabo heeft geen kind aan Kimbria en staat soeverein bovenaan

BENEDEN-LEEUWEN - Lewabo heeft zondag een zakelijke thuisoverwinning op hekkensluiter Kimbria geboekt: 6-0. De tennisploeg uit Beneden-Leeuwen staat na vier competitieduels soeverein bovenaan de eredivisie met twintig punten.

De play-offs lijken hierdoor onmisbaar voor het team van coach Björn Graven, dat nog drie wedstrijden te gaan heeft. ,,We hebben een gemiddelde van vijf van de zes te behalen punten per wedstrijd. En dan hebben we Suthwalda (tweede) en Arnolduspark (vierde) al gehad. Echt ongekend. We kijken met een schuin oog naar de play-offs. Als we die niet halen, gaat er iets heel erg fout.’’

Ricardo Hagedoorn van Kimbria moest vanwege een blessure opgeven tegen Jesper de Jong (6-3, 2-1). Hij kon daardoor ook geen dubbel spelen en dus kregen De Jong en Stefan Wauters dat punt cadeau. Wauters won zijn enkel van Stan Bormans (6-2, 6-2). Ook Vincent van den Honert ging er met de winst vandoor in het duel tegen Job Steegh (6-3, 6-0).

Sander Gillé kwam voor het eerst in actie voor Lewabo en beloonde dat met een punt tegen Ralph Ubachs (6-2, 6-4). Gillé won ook de dubbel samen met zijn vaste partner Joran Vliegen van Bormans en Ubachs (6-4, 6-0).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport