Volledig scherm
Thiemo de Bakker (links) op de bank met coach Bjorn Graven, eerder dit seizoen in de eredivisie. © David van Haren

Lewabo in finale play-offs na winst op landskampioen Duno

DOORWERTH – Lewabo staat in de finale van de play-offs om de landstitel in de eredivisie van het mannentennis. In de halve finale werd zaterdag regerend landskampioen Duno met 3-1 in de enkelpartijen opzij gezet door de tennissers uit Benden-Leeuwen, waardoor winst van één set in de dubbels voldoende was voor de zege.

In een partij die drie uur en veertig minuten duurde trok Thiemo de Bakker na een zeer moeizaam begin toch aan het langste eind (7-5, 4-6, 7-6) in zijn single tegen Tim van Terheijden.

Ongeslagen status

Ook Stefan Wauters won, zoals verwacht, zijn enkelpartij. De Belg was in twee sets te sterk voor Jesse Timmermans (6-1, 7-5) en behoudt daarmee zijn ongeslagen status in alle singles die hij speelde in de eredivisie namens Lewabo.

Het derde punt van de dag werd behaald door Joran Vliegen. Hij zette toptennisser Botic van de Zandschulp in twee sets opzij (6-4, 6-2). Remko de Rijke was de enige speler van Lewabo die verloor in de enkelpartijen (2-6, 7-6, 4-6 tegen Johann Willems).

Beslissende set

Doordat Lewabo met een 3-1 voorsprong uit de enkelpartijen kwam, kon Duno op puntenaantal nog op gelijke hoogte komen met Lewabo als de thuisploeg uit Doorwerth beide dubbels zouden winnen. Maar omdat Lewabo bij het winnen van één set in de dubbelpartijen niet meer in te halen was in gewonnen sets (dat beslissend is bij een 3-3 eindstand), konden De Bakker en Pedro Mol of het koppel Wauters-Vliegen gemakkelijk voor de overwinning zorgen. Na één gewonnen set van het koppel De Bakker-Mol (7-6) was de zege binnen voor Lewabo.

Finale 

Zondag (16 juni) vanaf 12.00 uur neemt de Maas en Waalse formatie het op tegen Nieuwerkerk, dat in de andere halve finale met 4-0 te sterk was voor TOP Papendrecht. De finale wordt gespeeld op het tennispark van Duno in Doorwerth. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport