Volledig scherm
De tennissers van Lewabo treuren na de verloren finale om de landstitel. © Lisette van Rossum

Lewabo nét geen landskampioen na supertiebreak in finale

DOORWERTH – Lewabo greep in de finale van de play-offs in de eredivisie van het mannentennis nipt naast de landstitel. Na een bloedstollende supertiebreak trok Nieuwerkerk zondag aan het langste eind en kroonde zich tot landskampioen (10-8 in de beslissende set in de laatste wedstrijd).

Lewabo begon de finale tegen het in de competitie als eerste geëindigde Nieuwerkerk zondag met een fikse tegenvaller. Stefan Wauters, die in twee seizoenen eredivisie voor Lewabo nog geen enkelpartij had verloren, ging onderuit tegen Guy den Heijer: 1-6, 4-6.

Voorsprong Lewabo

Joran Vliegen bracht Lewabo snel daarna op gelijke hoogte met Nieuwerkerk. De Belg versloeg Stephan Fransen (7-6, 7-6) een uur voordat Thiemo de Bakker Lewabo op voorsprong zette (6-4, 7-6 tegen Bart van den Berg).

De laatste enkelpartij ging verloren. Remko de Rijke was niet opgewassen tegen Jeroen Camfferman (3-6, 0-6), waardoor beide ploegen met een 2-2 tussenstand aan de dubbels begonnen.

Supertiebreak

In het dubbelspel was het Belgische duo Wauters-Vliegen in drie sets te sterk voor Den Heijer en Yoram Verschoor (6-2, 4-6, 10-7).

Na een zinderende supertiebreak ging de landstitel alsnog naar Nieuwerkerk. De Bakker en Pedro Mol werden verslagen door Fransen en Camfferman (3-6, 7-5 en 10-8). Nieuwerkerk won uiteindelijk op het aantal gewonnen games.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport