Lotte Koopmans geniet van ‘inhaalrace’ op NK veldrijden

NIJMEGEN - Net als vorig jaar, toen ze elfde werd, maakt mountainbiker Lotte Koopmans zondag een uitstapje naar het NK veldrijden. De 26-jarige Nijmeegse gaat in ­Rucphen niet voor een topklassering: haar startplek is te slecht en ze zit er te weinig voor op haar cyclocrosser.

,,Laatst reed ik in Vorden een veldrit en toen was ik aan het einde nog niet klaar met inhalen”, zegt Koopmans. ,,Nu wil ik ook zo ver mogelijk opschuiven. Het is gaaf om in zo’n sterk startveld mee te doen. De vrouwenwedstrijd is het hoofdprogramma, het is bijna een wereldkampioenschap.”

Wereldtop

Volledig scherm
Lotte Koopmans © Gerard Verschooten

Na het NK gaat voor Koopmans de blik meteen weer op het mountainbiken, waarin ze dit seizoen de stap naar de wereldtop wil maken. Na een jaar bij Scott-Goemans in Belgische dienst te hebben gereden, keert ze daarvoor terug in het Nijmeegse LTD Team van haar coach Laura Turpijn. De vijfvoudig Nederlands kampioene is belangrijk voor Koopmans.

,,Het is mooi om in haar ploeg te rijden. Ze begeIeidt me al jaren. Ik kan veel leren van haar ervaring, maar ze staat ook open voor nieuwe ontwikkelingen om me sterker te maken. Ik combineer mijn werk als arts met topsport. Ik merk dat het daarom belangrijk is dat ik alles dichtbij huis heb, dat ik weet waar ik aan toe ben. Een team in België werkte voor mij niet.” 

Regiosport